Nico Bos

Van beroep architect. Een beroep waarin je heel veel creativiteit kwijt kunt maar dat ook zijn beperkingen heeft. Niet alles dat je bedenkt kan namelijk worden gerealiseerd. Om vrijer te kunnen werken en minder last van beperkingen te hebben is hij naast zijn werk met andere vormen van expressie bezig.
Van vrij boetseren en edelsmeden tot aan het ontwerpen en vervaardigen van meubilair en lampen. Momenteel houdt hij zich, onder de naam Pinko-B, bezig met het vervaardigen van digitale collages. De collages zijn samengesteld uit een diversiteit aan beeldmateriaal waarbij ernaar gestreefd wordt om niet sec een voorstelling te creëren. Het zijn doorgaans beelden die bij de eerste aanblik iets van herkenning oproepen maar daarnaast een element van vervreemding in zich hebben.

Zoals bij schilderijen uit voorgaande eeuwen is er tevens sprake van een gelaagdheid die pas gelezen kan worden als je de symboliek of de achterliggende verhalen kent. Het is de bedoeling om de beschouwer dieper te laten kijken, steeds nieuwe elementen te laten ontdekken en zichzelf daarbij af te laten vragen wat het eigenlijk is waarnaar gekeken wordt.​De werken worden in een gelimiteerde, genummerde oplage geprint op fotopapier, vervolgens geplakt op dibond of forex, gelamineerd of voorzien van plexiglas en al dan niet uitgevoerd met een baklijst.