Marita Beukers

Marita Beukers (Rotterdam 1948)
Opleiding: fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda. 
In haar foto’s worden alledaagse dingen abstracties die uitstijgen boven hun eigenlijke functie. In 2004 is zij begonnen fotocollages te maken van haar eigen foto’s. Ze ontdekte de kracht en spanning die ze kon oproepen door stukjes foto om te toveren tot nieuwe beelden. Ze ging als het ware schilderen (lees: knippen, scheuren, schuiven, plakken) met stukjes foto. De stijl die ze toepast in haar fotocollages laat een totaal nieuwe werkelijkheid ontstaan. Een werkelijkheid die zich niet meer laat vatten in wetten van mathematiek en zwaartekracht. Marita laat zich inspireren door de kunstenaars Gaudi, Niki Saint Phalle en Hundertwasser. Haar onderwerpen vindt ze in de architectuur - veelal Rotterdam -  met uitstapjes naar andere steden, naar luchten en in de muziek. 

De laatste jaren heeft ze ook het fotograferen en schilderen weer opgepakt, waarbij details en reflecties vaak het onderwerp zijn.
Regelmatig doet ze mee aan gezamenlijke projecten met andere kunstenaars. Sinds 2002 lid van de Stichting Kunstwerkt in Schiedam.