Louise Bianchi

Ik heb  de behoefte om met mijn handen te ontdekken (ik ben al heel wat keren  weggejaagd door een alarm of een strenge suppoost). Mijn werk is dan ook bedoeld om een interactie mee aan te gaan door het op te tillen, dragen, bevoelen, ruiken en zo te onderzoeken, ervaren. Juist in deze tijd waarin we zelfs onze vriendschappen digitaal onderhouden, is fysieke nabijheid steeds schaarser. Des te meer reden om via kunstobjecten tactiele handelingen te benadrukken.    
Meestal is dat een uitdaging want: wat is het? Mijn sculpturen hebben vormen die associaties oproepen met lichaamsdelen of organen, maar dat nooit werkelijk zijn. De formaten zijn gebaseerd op het menselijk lichaam.   Werkwijze: Op een basis van kippengaas, polystyreen en/of kussens worden verschillende lagen met Acrylic One aangebracht. In deze lagen worden pigmenten en/of specerijen verwerkt.  Tussen de lagen door is er een langdurig proces van schuren, schaven en polijsten. Daardoor ontstaat er een structuur en/of tekening van een huid.    

Over mezelf: Ik ben een tweedekans kunstenaar; na jaren gewerkt te hebben als o.a. AV-technicus, trainer en docent ben ik in 2020 afgestudeerd aan de Nieuwe Akademie Utrecht. Sindsdien heb ik aan verschillende exposities en projecten meegedaan. Ik sta te springen om mezelf als beeldend kunstenaar verder te ontwikkelen, te maken en te ondernemen.