Ka Yee Li

Ka Yee Li groeide op in het restaurant van haar ouders, tussen de Chinese afhaal en de snackbar. Als er weinig of geen klanten waren, tekende ze voornamelijk gezichten en bloemachtige vormen op de bierviltjes en het afhaalpapier. Na haar studie modevormgeving aan de WDKA te Rotterdam besloot ze door te gaan met beeldende kunst en performances.
Ze gebruikt verschillende technieken om haar ideeën en emoties te verzinnelijken. Haar achtergrond als modeontwerper inspireerde haar uiteindelijk om met de naaimachine op haar schoolportretten te tekenen. Andere fotoportretten die ze maakt, behoren vaak tot mensen uit haar eigen relaties. Uit een gevoel van liefde strijkt ze haar hand over het gezicht heen en bewerkt ze het met medium, acrylverf, (kleur)potlood, etc.
Sommige portretten vertonen eigenaardige grimassen door haar speelse werkwijze. In haar melancholische drang naar nostalgie transformeert ze de herinneringen tot volmaaktheid: ze vult terloops haar verleden aan met telkens nieuwe memoires.
  
Lid van: Pulchri Studio en CBK Rotterdam