Eric Ruygers

Eric Ruygers (Heerlen 01-06-1955), beeldend kunstenaar en dichter, volgde de Vrije Akademie Psychopolis (1978-1984) en de Koninklijke Akademie v. Beeldende Kunsten (1981) in Den Haag, en maakte vervolgens zijn studie af aan de Willem de Kooning akademie (1882-1985) in Rotterdam.
Hij weigert zich op één discipline of stijl vast te leggen. Het gaat over liefde, eenzaamheid, vrolijkheid, trauma, verdriet, humor, en transcendentie van alle ik-heid. Er zijn veel materialen waarin men zich kan uiten, zowel op het platte vlak (olieverf, acrylverf, tekenmateriaal, fotografie) als driedimensionaal (hout, pvc, ijzeren zilver, en wat op straat ligt).Als dichter publiceerde hij o.a. in De Revisor, Stadslog Rotterdam en in verscheidene bloemlezingen.

Hij exposeerde onder andere in het CBK Rotterdam, Toneelgroep Babel Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam, Pand Paulus Schiedam, Stadhuis Den Haag, Galerie Artipico Schiedam, Galerie Aelbrecht Rotterdam, Galerie Wind Rotterdam. Zijn werk is vertegenwoordigd in binnen- en buitenlandse privé-collecties.