Antoinette MH Brandenburg

Van jongs af aan leerde mijn moeder mij onder andere tekenen, boetseren, borduren, houtbewerken en schilderen. Na mijn middelbare schoolopleiding heb ik gekozen voor een opleiding en carrière in de gezondheidszorg en het onderwijs.Ik wilde graag de wereld leren kennen en mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van tekenen en schilderen.

Via het werken in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland en het maken van fantastische reizen heb ik veel geleerd en daardoor ben ik ook in de gelegenheid geweest foto’s te maken. De foto’s gebruik ik bij het schilderen. In 1995 had ik mijn eerste expositie en daar werd mijn eerste schilderij verkocht (grappig genoeg door een student van de kunstacademie). In 2006 heb ik twee masterclasses in klassieke schildertechnieken gevolgd aan de Florence Academy of Art (FAA).Toch een formele scholing alleen wat later in mijn leven. Na de masterclasses ben ik mij verder gaan bekwamen in het klassiek fijnschilderen.

Fijnschilderen begint bij de keuze van een palet; ik begin altijd met een traditioneel palet (kleuren rood, wit, zwart en geel). Van deze kleuren maak ik andere kleuren en afhankelijk van het schilderij voeg ik extra kleuren toe. Ik werk met olieverf, terpentine en lijnolie en ik bouw een schilderij op in meerdere lagen. Het schilderen van een klassiek schilderij is een langdurig proces waarin perspectief en licht - donker contrasten een belangrijke rol spelen. Na mijn eerste expositie in 1995 zijn vele andere exposities in binnen- en buitenland gevolgd. Voor een uitgebreid CV verwijs ik u naar mijn website. Onder de naam Kunstsalon Rotterdam organiseren Trudy Schipper en ik regelmatig groepsexposities. Mijn atelier is in de kelder van het oude tramhuis aan de Rosestraat 123. Daar geef ik ook workshops en schilderlessen.