Welkom bij de vereniging van

beeldend kunstenaars in Rotterdam

Welkom bij Kunstenaarscollectief Karmijn. Het collectief is eind 2016 opgericht als ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit Rotterdam. Karmijn wil helpen bij de ontwikkeling van haar leden: expositiemogelijkheden, ontmoetingen met andere kunstenaars en kennis delen. Klik hier voor meer informatie over deze activiteiten.

Exposities leden
Expositie Agnes Westerduin

Agnes-Westerduin exposeert tot 14 november in Galerie Hofsteeg, in het oude centrum van Dordrecht, haar nieuwe serie KADEN.


Deze serie close-ups op roestend staal heeft ze gemaakt na twee bezoeken in april 2020 aan de kaden van oude haventjes in Dordrecht. De verlaten straatjes, steigers en kaden, monumentale schepen en doorgewinterde schuiten, spannende items op de kade, dat en geen openbaar toilet om te pauzeren en je billen over het randje van de kade hangen is ook zo wat.
Een nieuw Kadenboek was het bonusresultaat. Dit boekverslag is ook te zien in de galerie en later ook op haar website.

Adres: Steegoversloot 41, 3311PM Dordrecht. Reizen met de Waterbus en 10 minuten lopen is een aanrader.
Open donderdag, vrijdag en zaterdag 12–17 uur.

Kijk voor de KADEN van Dordt: Wal en Schip op de website van Agnes: http://agneswesterduin.nl/kaden2.html

Expositie
Jan Wagner en Koos Veerkamp

Lyrisch abstract

Koos Veerkamp is beeldhouwer en maakt ruimtelijk monumentaal werk waarbij het materiaal altijd ondergeschikt is aan het idee. Hij houdt ervan na te denken over wie of wat we zijn en dat telkens te vertalen in een ultiem idee dat zijn noodzakelijkheid in een ruimtelijk werk zelf aantoont.

Zou het echter zo kunnen zijn dat afwijking een essentieel element is waardoor deze constellatie van tegenstelling als geheel juist op een hoger plan komt? Hij zou wensen dat dit idee waar was en dat onderzoekt hij in zijn werk. Om de kern van de zaak te raken kan dit naar zijn mening het best abstract uitgedrukt worden, nauwkeurig en zorgvuldig en bij voorkeur ruimtelijk en transparant.

 

Jan Wagner: De rode draad in zijn werk was de tragiek en de schoonheid van verval.. In het gebruik van zijn favoriete tekenmateriaal, pastelkrijt, komen zijn verbeeldingskracht en schilderachtige techniek samen. De laatste jaren geeft hij met het beschouwelijke begrip vergankelijkheid steeds meer inhoud aan zijn werk, met meer abstractie in de vormgeving.. De verfijnde combinatie en gelaagdheid van kleurtinten verlenen zijn huidige werken een mystieke kracht. Voor dit werk werd hij recentelijk onderscheiden op de 7e Internationale Pastelbiënnale in Nowy Sacz in Polen.

De finissage is zondag 13 december, 15.00.

De Maaskamer, Westerkade 27, 3016 CM Rotterdam

Open: zondag 22 en 29 november van 13 - 18 uur en op afspraak.

Informatie

V. Pieters 06-3733 3782 demaaskamer@xs4all.nl www.demaaskamer.nl

kveerkamp@kpnplanet.nl www.koosveerkamp.nl 0630173857

kunst@janwagner.nl www.janwagner.nl 0615354419

 

Expositie veilig opgezet conform corona-regels.

Exposities Vera Witleer

Vera Witleer in het NIVON gebouw, Dirk Smitsstraat 76 in Rotterdam, tot eind dec.

Neem vooraf contact op met Nivon tel. 010-737 0643.

Het Nivon huis is alleen open als er activiteiten zijn.

vwitleer@gmail.com

2020 Copyright Kunstenaarscollectief Karmijn Rotterdam