top of page
Wouter van der Elst

Geboren : Maassluis. (1966)

Opleiding: Willem de Kooning academie/autonoom.(1990/1994)

                  HBO-v (2000/2004) SPH (2004-2006)

Ingeschreven bij CBK Rotterdam.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik met vele materialen geëxperimenteerd waaronder zand, lijm en pigment. In de juiste verhouding geeft dit als het droog is een steenachtig effect dat iets weg heeft van stevig geweven stof. Het oogt zacht maar het voelt hard. Zowel ik als mijn autonoom docent vonden dit een interessant resultaat.

Ik heb destijds verschillende combinaties van soorten zand, lijm en pigment uitgeprobeerd om te kijken of het in een werkstuk toepasbaar was. Een menging van zand, lijm en pigment geeft een taaivloerbare gietmassa met een relatief lange droogtijd.

Vanaf toen ben ik er mee blijven experimenteren en heb het tot mijn eigen bedachte kunsteiland gemaakt.

De droogtijd heb ik aanzienlijk kunnen verkorten door met terrarium matten te gaan werken en inmiddels heb ik steeds meer manieren ontwikkeld om de gedroogde zandplaten te kunnen verwerken tot interessante zandschilderijen.

Omdat de WIK (wet investering kunstenaars) stopte ben ik een HBO-v en SPH diploma gaan halen en ben naast het zandschilderen in de zorg gaan werken.

Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt voelde ik dat het tijd was om weer als kunstenaar verder te gaan en een atelier te zoeken.

Het gevoel om met iets bezig te zijn dat niemand anders zo doet geeft mij een enorm gevoel van vrijheid.

Nu ik vanaf 2015 een eigen atelier heb, zie ik dat werkstukken van meer dan 20 jaar geleden nog even mooi zijn zonder kleurverlies of beschadiging van het materiaal.

Ik hou van structuren, ritmes, kleur en een zekere mate van vrijheid op basis van experiment. Ook vind ik de zachte uitstraling van de zandhuid aantrekkelijk.

Ik heb een website waar verschillende periodes uit mijn ontwikkeling te zien zijn.

www.woutervanderelst.nl

Op Facebook: Wouter van der Elst

Mijn email is: wouter.elst@hotmail.com 

 

Exposities:

  • Pop-up expositie galerie Thyade/galerie Bleiswijk (2019)

  • Pop-up expositie galerie Thyade (2018)

  • Expositie danszalencentrum Dordrecht (2018)

  • Livingroom expositie Door van de Roer. (2016)

  • Geëxposeerd bij MK expositieruimte in de Witte de With straat. (1994 met Gerco de Ruyter en Marjan Laaper en later met Willy Looyen. (installatiekunstenaar)

compositie[e7p].jpg
compositie[q5r].jpg
compositie[d3j].jpg
wouterelst1.jpeg
wouterelst2.jpeg
wouterelst3.jpeg
wouterelst4.jpeg
bottom of page