top of page

Wouter Springer

Welkom in mijn binnenwereld

Tekenen geeft mij de vrijheid daar te zijn waar anderen niet kunnen komen. Ik kan de poort zijn naar een andere wereld: een gelukzalig gezegend gevoel. Deze ontdekking was wennen, na afgestudeerd te zijn op Journalistiek (Windesheim, Zwolle, 2010). Vanuit de journalistiek kwam ik terecht in de film- en televisiesector. In 2013 vond ik branded content televisieprogramma’s produceren nog leuk (waar ik nu van walg), in 2016 debuteerde ik als schrijver met het boek Jij bent van mij dat is geïnspireerd op mijn jeugd, in 2017 debuteerde ik als filmregisseur met Weerzienwekkend. Tussendoor stond ik op podia te dichten.

In 2018 ging ik terug naar mijn kinderziel, om de creativiteit in mij te ontdoen van de lading stof die er na al die jaren op lag. Ik liet mij inspireren door mijn surrealistische of abstracte, steriele dromen uit die tijd. De tekeningen van nu zijn vaak psychedelisch en vooralsnog veelal zwart-wit. Maar… Ik ben aquarel net aan het verkennen. Dus wie weet waar ik straks terechtkom. Zo tracht ik iets te creëren waarin de toeschouwer zijn eigen verhaal kan vinden. En ik kom ergens wat ik niet van tevoren had gepland; ik ontdek.

Mijn focus zit niet in het streven naar dat ik één bepaald iets heel goed kan; ik vind het ontdekken, ontplooien en ontwikkelen van iets totaal nieuws veel te wonderbaarlijk om te laten schieten. Daardoor duurt mijn groeiproces wellicht langer, maar sterke bomen groeien überhaupt langzaam. Doordat ik verschillende expertises heb bewandeld combineer ik dit soms tot één werk, een audiovisuele installatie. Een voorbeeld daarvan is Ära des Phönix (Berlijn, 2020): een experimentele, Duitstalige, korte film met een (maatschappij)kritische boodschap. Dit werk is gerealiseerd binnen de Kino-community: een wereldwijde gemeenschap die (film)kunstenaars ondersteunt door met elkaar, voor elkaar, werk te realiseren binnen kleinschalige filmfestivals die waar dan ook ter wereld worden georganiseerd.
Afsluitend: ik ben zelf van 1985. Een jonge hond dus, een bijzonder gretige.

www.wouterspringer.nl

 

WouterS_5.JPG
WouterS_2.jpg
WouterS_3.jpg
WouterS_4.jpg
WouterS_1.jpg
bottom of page