top of page
Michiel Boelaarts

Kunst is een avontuur!

 

Het uitgangspunt van mijn werk is meestal een zorgvuldig gekozen (kleine) uitsnede van een foto. Dan volgt een proces van vereenvoudiging, vervorming, kleur- en contrastwijziging wat kan resulteren in een beeld dat kan varieren van herkenbaar tot volkomen abstract. Veel wordt, gaande de bewerkingen, ook weer afgekeurd. Dit alles gebeurt op de computer. Wanneer het resultaat naar wens is dan laat ik dit printen door een professionele printer op fine art paper.

Het uiteindelijke beeld is klein, meestal ongeveer 20x30cm, afgedrukt op papier van 30x40cm, of ongeveer 30x45cm afgedrukt op papier van 40x60cm.

Ik streef er niet naar een herkenbare stijl te ontwikkelen. Bij de eerste bewerkingen speelt het toeval vaak een grote rol. Naarmate het proces vordert worden de dan ontstane beelden een leidraad voor verdere bewerkingen waarbij steeds duidelijker wordt wat het eindresultaat kan zijn. Dit eindresultaat moet vooral in visueel opzicht aanspreken en is niet gebaseerd op een bepaalde filosofie of levenshouding. De weg naar het definitieve beeld is lange tijd onzeker en betekent voor mij 'het avontuur in de kunst'. Een avontuur met, hopelijk, een goede afloop.

bottom of page