top of page
Marco de Waal

Marco de Waal (1969, Bergen op Zoom) is fotograaf. Hij woont sinds 1990 in Rotterdam. Hij is maatschappij-historicus (Erasmus Universiteit Rotterdam) en werkt momenteel als manager bij de gemeente Rotterdam.

 

In 2008 heeft hij het fotograferen serieus opgepakt. Na een zoektocht tussen verschillende stijlen en kunstzinnige uitingen focust hij momenteel op wat meer duistere, ongemakkelijke beelden. 

"Fotografie is voor mij een creatieve uitlaatklep. Het liefst werk ik met modellen, voornamelijk op locatie. Mijn beelden zijn vaak intuïtief, ongepolijst, grafisch en esthetisch met harde contrasten. Het vangen van een moment, een emotie of een bepaalde sfeer is wat ik aantrekkelijk en interessant vind aan fotografie. Het overdragen van die indrukken is wat ik nastreef. Mijn werk heeft zich over de tijd doorontwikkeld van meer fashion- en glamourachtige foto’s naar wat rauwere, meer creatieve, artistieke beelden. Ik ben gefascineerd door het spel van licht en schaduwen. Hoewel het model een centrale rol vervult, gaat het mij vooral over de kracht en zeggenschap van het totale beeld. Vorm en compositie spelen een belangrijke rol in mijn werk."

bottom of page