top of page

Lianne de Vor

 

Beeldend kunstenaar 

In mijn werk wil ik één zijn met de kracht van het lichaam in beweging. Om tot deze beelden te komen laat ik mij inspireren door dans. Met mijn expressieve kleuren en lijnenspel zoek ik naar de verbinding met wat ik voel en wat ik wil neerzetten op het doek. Ik daag de toeschouwer daarbij uit om verder te kijken dan wat op het eerste gezicht te zien is.
Vrij bewegen is voor mij werken met een losse kwaststreek, wat vaak een iets abstracte voorstelling brengt. De energie en de krachtige kleuren en lijnen vormen de dynamiek van mijn dans op het doek.

 

Inspiratie
In mijn onderzoek naar hoe ik het lichaam kan vormen, verlang ik naar het zijn van de danser. Ik treed voor even in zijn wereld en beleef zijn podium: het spel van hard en zacht, van vloeiende bewegingen en rechte lijnen, van ritmes en vrije expressie. Zijn vrijheid van bewegen en beleven leert mij loslaten, voelen en experimenteren met kleuren, lijnen, vlakken en vormen.
Wanneer ik naar moderne dans kijk, ervaar ik de grootste vrijheid in mij creëren. De danser mag aan een individuele beweging zijn eigen flair toevoegen. De basic kleding van de danser en het blootvoets dansen maken zijn lichaam en bewegingen extra goed zichtbaar. Die zichtbaarheid vertaal ik graag naar mijn lijnen en vormen op het doek.

 

Lees meer over mijn werkwijze en mijn interactie tussen dans en de natuur op mijn website: www.liannedevor.nl/over-lianne

 

Exposities 2019-2020

ADAF - Annual Dutch Art Fair - Amsterdam

Gezondheidscentrum Blijdorp - Rotterdam
Buitenexpositie: Verbeelding in plaats van reclame - Rotterdam   

Salon kunstcollectief Karmijn in de Fenixloods - Rotterdam 

Studio De Bakkerij - Theater en galerie - Rotterdam

In de Maak Zaak – Kunstwinkel - Rotterdam 

Expositie in eigen atelier - Rotterdam

 

www.liannedevor.nl/schilderijen 

Jumping High.jpg
bottom of page