top of page
Antoinette Brandenburg

Van jongs af aan leerde mijn moeder mij onder andere tekenen, boetseren, borduren, houtbewerken en schilderen. Na mijn middelbare schoolopleiding heb ik gekozen voor een opleiding en carrière in de gezondheidszorg en het onderwijs.

Ik wilde graag de wereld leren kennen en mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van tekenen en schilderen.

Via het werken in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland en het maken van fantastische reizen heb ik veel geleerd en daardoor ben ik ook in de gelegenheid geweest foto’s te maken. De foto’s gebruik ik bij het schilderen.

 

In 1995 had ik mijn eerste expositie en daar werd mijn eerste schilderij verkocht (grappig genoeg door een student van de kunstacademie).

 

In 2006 heb ik twee masterclasses in klassieke schildertechnieken gevolgd aan de Florence Academy of Art (FAA).

Toch een formele scholing alleen wat later in mijn leven. Na de masterclasses ben ik mij verder gaan bekwamen in het klassiek fijnschilderen.

Fijnschilderen begint bij de keuze van een palet; ik begin altijd met een traditioneel palet (kleuren rood, wit, zwart en geel). Van deze kleuren maak ik andere kleuren en afhankelijk van het schilderij voeg ik extra (bijvoorbeeld blauw) kleuren toe. Ik werk met olieverf, terpentine en lijnolie en ik bouw een schilderij op in meerdere lagen. Het schilderen van een klassiek schilderij is een langdurig proces waarin perspectief en licht - donker contrasten een belangrijke rol spelen.

 

Na mijn eerste expositie in 1995 zijn vele andere exposities in binnen- en buitenland gevolgd. Twee bijzondere exposities waren: 2010 in New York / USA, bij de Salmagundi Art club summer expositie. En in 2014 in Ho Chi Minh City / Vietnam. In 2018 was er een expositie in Parijs waar ik aan deel heb genomen.

De KunstSalon Rotterdam is door mij en mijn vrouw Trudy Schipper georganiseerd in 2019, de werken van 30 kunstenaars die geweigerd waren voor de Rembrandt expositie in Amsterdam: Salon des Refusés. De tweede editie: Tijd voor Kunst met werk gemaakt tijdens Coronatijd, is twee keer verzet ivm de lockdown en vindt nu plaats in november 2021 tijdens de Nationale Kunstdagen in het Entrepotgebouw. Mijn atelier is in de kelder van het oude tramhuis aan de Rosestraat 123. Daar geef ik ook workshops en schilderlessen.

Antoin_Papr.JPG
Antoin_Brand.JPG
Antoin_Schelpen.JPG
Antoinette_a.JPG
bottom of page