top of page

Esther van Duffelen (1971) is in 1995 als modevormgever afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam met een collectie rouwkleding met een goud randje. Einde als nieuw begin, een artistieke oplossing voor een lifestyle van persoonlijke uitdagingen.

Onderzoekend, analytisch, heel associatief, eigentijds en ondernemend begeeft zij zich op het snijvlak van kunst & mode. Het thema in haar werk is de mens daarachter.

Haar levensroute is als een road-movie altijd onderweg zijn, nieuwsgierig naar nieuwe bijzondere, betekenisvolle, kruisbestuivende ontmoetingen. Ontbijt met Jean Paul Gaultier in de Thalys. Interdisciplinaire samenwerkingen, het uitwisselen van ideeën, het ontwikkelen van concepten geven haar inspiratie en energie.

Samen anders kijken naar hetzelfde. De verwondering over het alledaagse die je meeneemt als een duurzame herinnering.

Haar foto’s gaan over ontmoetingen met mensen en plekken. Ze werkt vanuit verhalen over kijken.

“Hoge hakken zijn uitgevonden door de vrouw die  op haar voorhoofd was gekust.”
Natsuki 04.jpg

Na afloop van een film op het Japanse filmfestival in Lantaarn het Venster, heb ik contact gemaakt met de actrice uit de film en ik wilde haar graag te fotograferen. De volgende dag stond ze daar zoals afgesproken. Het mooie van dit portret is dat ze bewust is van haar zelf en toch niet haar best doet voor mij. Dit is een verdienste van ons beide. Er zijn, meer niet.

DSCN9639.JPG
DSCN9646.JPG
DSCN9702.JPG
DSCN8840.JPG
DSCN1532.JPG
DSCN0140.JPG
076_T4_01.JPG

Een gestyleerd beeld, een beeldende relatie tussen een plek een voorbijganger in verschillende steden.

DSCN9353.JPG

Een beeld gevangen in het voorbij gaan, zonder moeite. Mooie kleuren, sterke compositie en licht goed, en bijzondere details zoals de tatoeage en de pleisters.

DSCN9647.JPG

Fotografiie, Portret, Mode, Steden, Verhalen, INterdisciplinair

bottom of page