top of page
Bastiaan Mol (Rotterdam, 1954)

Werkte van 1970 tot 2016 als tophairstylist / visagist in Nederland, Londen, Brussel, Antwerpen en Frankfurt am Main. Volgde van 1986 tot 1991 de Antwerpse Academie voor Toegepaste Kunsten  "Roger van Avermaet", richting ILLUSTRATIE ,waarna hij wederom de kapperswereld in ging. 

In 1995 keerde hij terug naar geboortestad Rotterdam .

 

Het tekenen en schilderen bleef altijd bestaan in meer of mindere mate gedurende zijn hele leven.

Half 2016, na een onverwachte gebeurtenis, besloot hij zich uiteindelijk fulltime aan zijn kunst te gaan wijden. Vooral vrije kunst , die figuratief is en met de klassieke materialen vervaardigd wordt. Het zijn veelal illustratief getinte werken.

Aquarel , gouache,  pen/inkt en pastels ,maar ook acryl op doek zijn de materialen die hij gebruikt.    Onderwerpen zijn veelal vogels , oude Hollywoodsterren . Ook het erotische mannelijk naakt neemt een grote plaats in binnen zijn werk.

Behalve enkele vroege exposities in Antwerpen eind jaren tachtig, nam hij zelden deel aan exposities.

In 2013 werd een serie Nederlandse tuinvogels geschilderd. Ze werden opgemerkt  door Amerikaanse birdwatchers, waarna de vogels naar New Mexico vlogen.

 

Van 2013-2016 werd een serie van 38 portretten geschilderd van Portugese fadozangers.

Deze portretten ontstonden door de liefde voor fado-muziek . Mede hierdoor sloot de Portugese fadoscene hem in de armen en ontstonden grote vriendschappen. Veruit de meeste van deze portretten zijn dan ook inmiddels in het bezit van de geportretteerde zangers in Lissabon.

Hierna volgde een reeks erotisch getinte werken met als onderwerp het mannelijk naakt.

In maart 2017 nam hij deel aan de groepsexpositie “Mijn Rotterdam” in een galerie in Delfshaven.

Zijn aandeel waren de zeven dubbelportretten van bekende Rotterdamse persoonlijkheden: Jules Deelder, Anna Blaman, Frédérique Spigt, burgemeester Aboutaleb, Jan dino Asporaat, maar ook voetballer Dirk Kuyt en travestiezangeres MISTY.

bottom of page