Annejole Jacobs - de Jongh

Jole (Breda -1964) maakt sinds 2003 moderne mixed-media portretten in opdracht of als vrij werk. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maakt zij ontwerpen en in een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten vervolgens op doek.


Haar werk bestaat uit 'portretten met een verhaal'. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die zij over het te portretteren onderwerp verzameld. De beelden die zij gebruikt zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

In haar werk laat zij zich vaak inspireren door vrouwen. Daarnaast maakte zij o.a. een serie love couples op achtergronden van beroemde liefdesschilderijen, een serie ‘Made in Holland’ met de bekendste Nederlandse personen, merken, items en schilderijen, “Van Gogh’ en het tweeluik ‘De Rotterdammers”, twee schilderijen waar alle beroemde Rotterdamse gebouwen, mensen, evenementen, uitspraken en merken in zijn verwerkt.

 

Jole exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via kunstmakelaars en galeries. Haar werken hangen inmiddels in zo’n 10 landen binnen en buiten Europa.

 

Met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-museum in Apeldoorn.

 

Recente Exposities o.a.

 

2017   Open Atelier route – Galerie LugthArt Gouda

Open Atelier Vlaardingen – Galerie Har Hensgens

2016    “125 variaties op van Gogh” – Breda’s Museum

2015    “Ontpopt”- Expositie Hedendaagse Nederlandse Popart kunst in Zandvoorts Museum

2014    Openingsexpositie - IROK galerie in Panningen

‘Kids, Cows en Cobra’ expositie in Kasteel Groeneveld te Baarn

2013    Openingsexpositie - Galerie Markant in Bunnik

Beatrix-expositie – Hotel Pulitzer Amsterdam

2020 Copyright Kunstenaarscollectief Karmijn Rotterdam